LIFE IS ...

Life is an opportunity, a challenge, a dream, an obligation, wealth, a struggle, a sadness but joy too, ... Life is a gift.

 

My life is all of that and even more!

Learn to ''surf'' in your life

"If the sea is the life, and the waves are the troubles that it wears, don't run away and fall. Simply, learn to surf !!!

So each wave, no matter how great it is, will be just another challenge and a chance for improvement. "

                                                               S. Bugari

 

 

SUDBINA

Sudbina mu dođe kao neki oblak koji stalno lebdi nad našim životom. Ona utiče na događaje u našem životu, na odluke koje donosimo... Svi glavni događaji u životu kao što su rođenje, neizlječive bolesti, nesreće za koje nismo mi odgovorni i smrt, sudbinski su predodređene i mi ne možemo na njih uticati. Dakle, sudbinu čine događaji u životu koji nisu pod našom kontrolom, ali slobodna volja je nešto čime možemo da utičemo na naš život i ukoliko smo dovoljno  jaki  i uporni, možemo bar djelomično mijenjati već unaprijed zacrtanu sudbinu.

Sudbina može da se posmatra kao svrha postojanja na ovom svijetu. Ako se rađamo sa tačno određenom svrhom u životu, onda se to može smatrati sudbinom. A da li ćemo ostvariti svoju svrhu (sudbinu), to zavisi od nas samih. Dakle, sudbina je nešto što je predodređeno, ali ne mora obavezno da se dogodi. Svrhu života možemo  da  tumačimo kao osnovni cilj koji treba da postignemo u životu. Kada znamo svrhu, onda znamo za šta smo predodređeni, i čemu treba da težimo. Ako to ne znamo i idemo nasumice kroz život, teško da ćemo išta postići. Kada pred sobom imamo neke ciljeve, a koji nisu usklađeni s našom svrhom, onda će nam biti jako teško da ih ostvarimo. Sasvim je drugačije ako smo shvatili našu svrhu, onda je sve lakše i jednostavnije. Svrha je putokaz koji nas vodi kroz život.

Postoje dva različita tumačenja tog pojma, koji čak imaju i različit naziv u engleskom jeziku. Riječ “fate” označava  da nam je svaki događaj unaprijed određen i koliko god se mi koprcali i branili, zadesiće nas ono što nam je “zapisano”. Dakle, ne možemo uticati svojom voljom na predodređene događaje. Za razliku od toga, riječ “destiny”, iako u prevodu ima isto značenje kao i “fate”, u biti znači drugačije. U ovom slučaju, sudbina se odnosi na neki konačni događaj, bez preciziranja redoslijeda događanja koji su se desili u međuvremenu. Na ove događaje možemo uticati svojom voljom i na neki način korigovati svoju sudbinu. Koliko ćemo uspjeti u tome zavisi isključivo od nas, koliko smo jaki, uporni, koliko spremni da u inat svemu i svima usmjerimo svoju sudbinu u željenom pravcu.  To je ono kada kažemo da je nekom bilo suđeno da postane veliki glumac, dobar pisac ili bogataš. Treba znati da svrha ljudskog života ne mora da bude toliko značajna da promijeni svijet. Svrha života može da bude nešto sasvim obično, a opet sjajno.

Zar nije sjajna svrha života da budete najbolja majka svom djetetu i izvedete ga na pravi put?

Zar nije sjajno kada ispunite davno dato obećanje i pružite svom djetetu život daleko bolji nego što ste vi imali?

Sjajno je, čak i više od tog, kad savladate sve prepreke na svom putu  i pobijedite bolest, a sudbina s vama imala druge planove...

Zar nije sjajno kada tražiš nešto, pa još nešto, a ne dobiješ baš to što si tražio već puno, puno više od tog?


 

Add headline

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I'm a great place for you to tell your story and let your visitors know a little more about you.